Välkommen till Safe Carrier Logistics

Safe Carrier Logistics är ett logistikföretag specialiserat på frakt, hantering, förädling och lagring av värdefullt gods, främst teknologirelaterade produkter och möbellogistik.

Vi utför också ett stort antal tekniska mervärdestjänster. Safe Carrier Logistics huvudkontor ligger i Stockholm med kontor i Göteborg.

Safe Carrier Logistics är ISO-certifierad enligt ISO9001 och ISO14001. Med en anpassad vagnpark och moderna anläggningar möter Safe Carrier Logistics upp mot kundens krav på miljövänliga och effektiva tjänster med hög kvalitet.

Bakgrund

Safe Carrier Logistics började sin resa 1996 i en liten källarlokal i Kärrtorp i södra Stockholm.
Fyra man som jobbade på samma åkeri fick en bra ide, tillsammans ville de prova på att driva en transportfirma med inriktning på oemballerade tekniktransporter med service till slutkund.
Affärsidén bestod i att Safe Transport skulle köra kopiatorer med så kallad grön knapp service,
dvs att maskinen startades upp, och demonstration gjordes på plats hos slutkund , om det fanns en maskin i retur togs den med tillbaka till terminal.
Vid uppstarten av Safe Transport fanns redan en god relation med Carl Lamm(numera Ricoh) och samarbetet fortsatte att växa.

2009 förvärvade Safe Carrier Logistics Warje Transport och i och med det kom storkunden Svenskt Tenn in i bilden, än idag har vi äran att vara huvudtransportör åt dem.

2012 flyttade Safe från Farsta till Jordbro industriområde för att behovet av större lager och större kontor var skriande.
I dagsläget finns två stycken kontor, Huvudkontor i Jordbro/Stockholm och kontor i Göteborg.

Safes core-business är och förblir frakt, hantering, förädling och lagring av värdefullt gods, (främst teknikrelaterade produkter) och möbellogistik.
-Vi har byggt en struktur med anpassad vagnpark och moderna anläggningar som möter upp mot våra kunders krav, säger Safe Carrier Logistics strategisks affärsutvecklare Bjarne Henriksen.

Kunder

Våra kunder är allt från större produktföretag, till sjukhus, forskningsinstitutioner och företag som har behov av en logistiklösning som kräver en extra varsam hand. Inget företag är för litet eller stort för oss och vi har en organisation som kan ge personlig service till alla, stora som små.

Problemlösare, service och engagemang

Vi ser oss själva som ”logistikens problemlösare”, du som kund kan fokusera på din försäljning och vi hand om hela flödet – både bokstavligt och bildligt. Vi ser alltid till helheten utan att glömma de små, men viktiga, detaljerna. Dyker det upp oväntade problem så löser vi dem, vad det än är. Om ditt uppdrag är omfattande eller litet spelar ingen roll. Vi kännetecknas av det lilla företagets personliga bemötande och service, men med det stora företagets resurser.

Personal

Den största och viktigaste tillgången hos oss är vår personal. De är alla handplockade och många av dem har arbetat länge hos oss. Våra medarbetare är välutbildade och har en stor social och teknisk kompetens. De bidrar alla till den gedigna kunskapsbank som byggts upp i vårt företag. Vad det än handlar om, så utför de detta arbete med engagemang och professionalitet.

Renommé

Vår långa erfarenhet i branschen gör att vi kunnat bygga upp ett know-how, ett omfattande kontaktnät samt en diger referensbas. Detta är tillgångar som måste förvärvas och förtjänas över tid.
Tack vare detta kunskapskapital kan vi alltid ge våra kunder det lilla extra.

Tillsammans med vår engagerade personal och ägare som byggt upp företaget från grunden driver vi Safe Carrier Logistics med passion och personligt engagemang.

Verksamhetspolicy

Safe Carrier Logistics AB är ett tjänsteföretag med stor erfarenhet av teknik- och specialtransporter. Vi har specialkompetens för montering och konfigurering av data/printerlösningar samt servertransporter. Safe Carrier Logistics har under många år byggt upp en unik logistikkompetens inom detta kärnområde. Företagets erbjudande omfattar lager- och distributionstjänster, integrerade lösningar som exempelvis servicelogistik där också produktförädling ingår. Verksamheten drivs med fokus på lönsamhet i harmoni med kundens krav och förväntningar. Våra ledord är:

SÄKERHET – ANSVAR – FLEXIBILITET – ENGAGEMANG

Safe Carrier Logistics AB skall i alla avseenden bedriva en lönsam verksamhet med begränsad miljöpåverkan med hänsyn tagen till ekonomiska och tekniska resurser samt följa gällande lagar och förordningar.

Vi skall tillgodose våra kunder enligt deras förväntan avseende leverans av en kvalitativ tjänst: – i rätt tid, – på ett säkert sätt, – med minimalt resursslöseri, – kostnadseffektiv verksamhet, – med kompetent personal och med ett personligt kundbemötande. För att uppfylla kundens förväntningar ska vi ha en verksamhetsanpassad och välskött vagnpark samt hög tillgänglighet och servicenivå för våra kunder

Safe Carrier Logistics AB strävar efter att göra rätt från början och att ständigt arbeta med verksamhetsförbättringar.

Att motsvara uppsatta förväntningarna är en förutsättning för nöjda kunder. Det är ett personligt ansvar och en uppgift för samtliga medarbetare.

Vill du att vi kontaktar dig?

  • Lämna gärna ett meddelande så kontaktar vi dig snarast.

  • Vi värnar om din integritet. De uppgifter du lämnar här använder vi endast för att hantera det här ärendet. Läs mer i vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.